DEL I – Pust Bedre på 1-2-3

Kurs i september. Kontakt oss for å få informasjon om påmelding og pris.

Stress mindre - lev merDette kurset er egnet for alle som vil lære enkle metoder for å frigjøre pusten. Pusten er nøkkelen til et stressfritt liv. Aseema kan også holde dette kurset hos din bedrift, i ditt idrettslag eller i andre sammenhenger.

For deg som vil få stress ut av kroppen, bli mer avslappet, få klarer tanker, ta bedre beslutninger og for deg som vil løpe fortere, gå lettere opp bakkene eller danse bedre. Pusten hjelper også når du vil  sove bedre, le lettere eller ha mer energi.

Del II – Frigjørende pust blir satt opp like etter dette kurset.

Når vi er stresset, yter vi mindre, vi er dårligere foreldre, partner, venn, kollega og en dårligere beslutningstaker. Stress påvirker det også kroppen på mange ulike måter.

Når vi stresser, puster vi mindre.
Påminnelsen om at møtet starter om fem minutter popper opp på mobilen og du sitter fremdeles i bilkø,  puster du da dypt og rolig? Når barna hyler og skriker, hvordan er pusten din da?Eller når sjefen din kaller deg inn til møte? Ubevisst holder de fleste pusten når det virkelig er viktig å pust dypt og rolig.

Og når vi opplever smerte, sorg, frykt eller andre ubehagelige følelser, puster vi også for lite. År med overfladisk pust vil skape ubalanse i ryggen, hodet, og i de indre organer. Ikke bare fordi vi får for lite oksygen og fordi karbondioksyd og syre hoper seg opp i kroppen, men også fordi pusten skal være med å bevege ryggen, kraniet og de indre organene.

Stress i seg selv fører også til at mange systemer i kroppen kommer i ubalanse. Dette gjelder immunsystemet, hjerte, fordøyelsen, blodsukkerbalansen, forbrenningen, nervesystemet samt hormonsystemet.

Pusten er kilden til liv. Vi kan nesten si at jo mer du puster jo mer liv får du. Og når pusten blir dyp, sterk og rolig, kan vi hvilken sinnstillstand vi ønsker å være i.

Så dette kurset er for alle som trenger å puste mer og stresse midre.

Trenger vi å stresse

Stress kommer ikke av at du har mye å gjøre. Hvorvidt du stresser eller ikke handler om fra hvordan du forholder deg til alle oppgavene. Vi kan gjøre noe med stresset på mange måter, men vi kommer ikke utenom pusten.

Når vi holder pusten, så binder vi følelsene våre i kroppen. I Pust bedre på 1-2-3, så frigjør du pusten og du løser opp i gammel uro, stress og ubehag. Kun fordi du puster mer og friere.

Du vil oppleve at du kan slappe av og senke skuldrene når du puster mer.

DU LÆRER IKKE PUSTETEKNIKKER.
Pusteteknikker kan gjøre deg mer anspent. Dette handler om å frigjøre pusten, slik at du kommer tilbake til din naturlige pust. Du lærer teknikker for å frigjøre pusten og deretter gjør vi øvelsene sammen. I løpet av 3-4 timer skal din pust være dypere og mykere.

PASSER KURSET FOR DEN SOM HAR VÆRT PÅ PUSTEKURS?
De som har vært på pustekurs tildligere, vil gjennom dette kurset oppleve at de begynner å puste mer i hverdagen. Dette kurset er ikke et terapikurs det er et pustekurs der du lærer hvordan du kan bruke enkle teknikker til å frigjøre, styrke og mykne pusten når du trenger det.

TEORI
Dere lærer teori. Dere lærer hvordan pusten påvirker fysiologien. Dette er både fordi bevissthet og underbevissthet skal forstå hvordan vi gjennom å puste mer og bedre, kan bidra til at mange ting i livet forandres.

For bedrifter, idrettslag etc.
Vi kan  avtale å sette opp foredrag om pust opg stress først. Deretter  samme dag eller en dag seinere, kan vi gjøre en workshop der dere får praktisert de ulike teknikken grundigere. Ta kontakt for å få tilbud fra oss.