Barn smiler opp til to hundre ganger om dagen, mens voksne sjelden smiler mer enn tjue ganger om dagen. Noe må ha skjedd som gjør at vi føler mindre begeistring og glede som voksen.

Barn smiler og ler uansett om de leker, eller ligger i sengen og spreller med beina i været. De kan le uten at det en spesiell grunn til det. Hvor ofte smiler voksne når de jogger, sykler eller kjører bil? Hvor ofte smiler du når du jobber på pc-en, eller når du klipper plenen eller måker snø? Smiler du når du sitter i møte eller ser på TV. Hvor ofte ler du?

Vi er opptatt av å nå målene våre? Men hva er egentlig ditt mål? Hvis det er mer fritid du ønsker deg, vil det gi deg glede? Hvis det er en ny bil eller nytt hus, ny jobb? Blir du nok inspirert av å tenke på det målet til å gjøre det som trenger å gjøre for å nå målet? Smiler du på vei til målet, eller har du tenkt å vente til du når det? Ferier du dagen?

Noen av kursene våre handler om å bli bevisst de ulike ubevisste og bevisste mønstrene vi har som hindrer oss i å glede oss i øyeblikket. Hindrer oss i å være inspirert i hverdagen. På andre kurs lar vi underbevisstheten gjøre jobben.

Siden vi ofte ikke vet hvorfor vi ikke smiler og ler lenger, vil det være naturlig å la underbevisstheten gjøre jobben. Vi bruker derfor en metode som kalles Private Subconscious Process (PSP).

For å få med deg neste kurs med Private Subconscious Process se her.

For å si det enkelt, PSP er metode som får frem mer av dine ressurser og egenskaper som selvtillit, glede, inspirasjon, motivasjon, kreativitet, konsentrasjon, energi m.m. Gjennom å gi slipp på gamle ubehagelige følelser, kommer man tilbake til det som er naturlig for oss. Og det er naturlig å være inspirert, og det er naturlig å være kreativ og nytenkende.

Denne formen for hypnoterapi er så effektiv fordi  vi jobber i det skjulte, i dypet av underbevisstheten. Verken du eller din terapeut (coach) trenger å vite hva som har skjedd, eller hva som gir slipp. Alt skjer i dypet av din bevissthet.

MOTIVASJON

Motivasjon og glede er ofte knyttet til hverandre. Føler vi glede med det vi gjør da er vi motivert til å gjøre mer av det. Det er vanskelig å holde motivasjonen oppe hvis det kun er målet som skal gi glede. Noen av oss klarer lettere å bevare gleden og lekenheten underveis. Hva er det de personene gjør annerledes?

Når jeg tok min andre master i NLP (nevrolingvistisk programmering), modelerte jeg broen min. Han klarer å motivere seg selv til å trene hver dag,  stort sett løper han hver dag. Og det har han gjort siden han var ungdom, det vil si han er jo bare en ungdom på vel seksti fremdeles. Når jeg kopierte hans måte å visualisere på og hans måte å snakke til seg selv på, kom jeg meg på trening hver eneste dag de neste månedene. Ja, faktisk har det blitt noen år nå som jeg har trent stort sett hver dag. Det er ikke sikkert den samme motivasjonteknikken virker på det å være motivert for å gå ned i vekt, eller det å skrive en bok, eller gjøre ferdig et prosjekt. Derfor er det viktig å finne frem til den motivasjonsstrategien som virker best på deg.

Vi lærer deg hva hjernen gjør og hvordan du kan bruke den bedre, og det er du som gjør det.

BRUK HJERNEN BEDRE

Det er er ikke sikkert du har lyst å huske alt like godt, men de fleste vil gjerne huske litt bedre. Vi trenger ikke å huske alt like godt, noe kan det være greit å nesten glemme. Derfor handler det om å se på hvilke lagringsstrategier du har i dag. Det vil si; vi ser først på hvordan du lagrer det du ha opplevd, det du ha lært og det som du ikke husker. Og så lærer vi deg å lagre informasjonen bedre slik at du kan få den opp når du trenger den. Det er ikke noe hokus pokus! Du husker jo allerede så det er bare å bruke dine egne evner og egenskaper på en mer effektiv måte.

Når du vet hvordan du skal bruke hjernen din bedre, så er det også lettere å holde fokuset på det som er viktigst for deg. Holde fokus på dine mål. Og det er det samme som å bli mer konsentrert. Ser du en film bare for å slappe av, så er det ikke de samme teknikkene som du skal se en film for å lære deg noe. Du har sikkert allerede forskjellige lagringsstrategier og ulike måter å konsentrere deg på avhengig av om det er underholdning, opplæring, repetisjon osv. Derfor handler det om å optimalisere de strategiene som du allerede ha, og gjøre de endringene som du vil gjøre for å nå de målene du har satt deg.

BALANSE

Alt handler om å finne en balanse. Eller som vi ser, det handler om å finne hva som er din balanse og så gjøre det. For det er du som gjør det.

Balansen mellom hvile og aktivitet. Mellom tanker og indre stillhet. Mellom jobb og fritid. Tid sammen med familie og venner, og tid til deg selv.

Ofte har vi indre konflikter. En del av deg vil bli ferdig med prosjektet du holder på med på jobben, og en annen del vil prioritere å leke mer sammen med familien. Eller en del vil leke og en del vil være seriøs. En del vil være alene og en annen del vil være sosial. Det handler ikke om å gå på kompromiss, men det handler om å finne ut hva de delene egentlig vil at du skal oppleve. Og det handler om å finne en balanse som gjør at du er mer motivert, føler mer glede, indre harmoni eller hva det nå er du ønsker å ha mer av.